Vychutnajte si sviatočné chvíle so sladkými dobrotami

Vychutnajte si sviatočné chvíle so sladkými dobrotami

Kúzelné vianočné obdobie klope na dvere. Niektorí sa tešia na sviatočnú atmosféru, iní na oddych a tí najmenší na darčeky. Väčšina však očakáva predovšetkým čas pokoja a mieru, ktorý prežijú so svojimi najbližšími. A ten je na Vianoce spojený hlavne so spoločnými chvíľami strávenými pri sviatočnom stole plnom lahodných pokrmov. Prekvapte tento rok svojich najbližších a priateľov originálnymi sladkosťami a dezertom. Inšpirujte sa receptami s HARIBO cukríkmi a užite si sladkú vianočnú atmosféru.

Tradičné sladkosti ako vanilkové rožky, linecké a mnohé ďalšie sú evergreeny, ktoré nikdy neomrzia. Skúste ale tieto sviatky pripraviť guličky z bielej čokolády doplnené gumovými medvedíkmi HARIBO. Použiť môžete klasické ovocné cukríky, ale aj ich mini podobu. Deti ich budú milovať!

Guličky z bielej čokolády s HARIBO medvedíkmi

310 g bielej čokolády
5 lyžíc masla
3 lyžice smotany
štipka soli
hrsť želatínových medvedíkov (nakrájaných na malé kúsky)
práškový cukor na obalenie guličiek

Postup

Na miernom ohni zohrejeme bielu čokoládu, maslo, smotanu a štipku soli. Keď sa všetky ingrediencie rozpustia, pridáme medvedíkov. Zmes necháme 2 až 3 hodiny stuhnúť v chladničke. Zo stuhnutej hmoty vytvarujeme guličky a obalíme ich práškovým cukrom.
Vianoce nie sú len o cukrovinkách. Pripravte si tiež lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov sladkého. Servírovať ho môžete po sviatočnom obede, ale i hosťom na Silvestra.

cukrovi_i

Vianočná torta

(priemer formy 20 cm)
5 vajec
150 ml oleja
150 ml vody
220 g krupicového cukru
310 g hladkej múky
10 g kakaa
1 prášok do pečiva

Vajíčka vyšľahajte do peny a postupne pridávajte olej, vodu a cukor. Zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva, preosiatu múčnu zmes pridajte k vyšľahaným vajíčkam a miešajte ručnou metličkou. Pečte 60 minút na 150 oC.

Krém z mascarpone

500 ml smotany na šľahanie 33 %
1 balenie mascarpone
400 g cream cheese (môžete nahradiť smotanovým syrom Philadelphia alebo Gervais)
Cukor podľa chuti

Všetky suroviny zmiešajte, vyšľahajte a pripravte hladký krém. Mal by byť ľahko riedkej konzistencie.

Zdobenie

Do väčšej nádoby, ideálne sklenenej, striedavo vrstvite korpus a krém. Po obvode nádoby naaranžujte perníčky a želatínových medvedíkov. Docielite tak nielen skvelú chuť, ale aj efekt, ktorý ulahodí vašim očiam.

dezert_i

PRODUKTOVÝ TIP

Golbären Minis – spoločníci, kdekoľvek si len budete priať

Malina, citrón, jablko, jahoda, pomaranč, ananás – to sú príchute tradičných zlatých medvedíkov. Teraz však v mini verzii, ktorá sa zmestí do vrecka každého lyžiara i sankára. Vyskúšajte praktické balenie, ktoré sa hodí na každú príležitosť.

Zdroj foto: HARIBO

0
0
Google+ Linkedin

Autor :

Magazín, ktorý tvoríme spolu