Plnená mäsová roláda pre náročnejšie jazýčky

Plnená mäsová roláda pre náročnejšie jazýčky

Dnes vám prinášame recept pre trochu náročnejšie jazýčky. Aj pri jeho príprave budete potrebovať trochu viac trpezlivosti, ale výsledok stojí za to. Spravte si romantický večer a prekvapte partnera takouto chutnou večerou, veď láska ide cez žalúdok 🙂

Plnená mäsová roláda

Počet porcií : 4-6
Čas prípravy: 2 hodiny

Ingrediencie:
1 kg bravčového stehna
200 g čerstvého špenátu
4 ks sušených paradajok
50 g strúhaného parmezánu
50 g bravčovej šunky
50 g syra eidam alebo gouda
5-6 ks malých cibuliek
5-6 strúčikov cesnaku
4 plátky slaninky

Marináda:
1 dcl oleja
1 PL sójovej omáčky
3 pretlačené strúčiky cesnaku
trochu nasekanej čerstvej bazalky
1 PL horčice
1 čl soli
1 čl vegety
mleté čierne korenie

Postup:
1. Ostrým nožom rozrežeme mäso na dva rovnaké pláty. Suroviny na marinádu zmiešame v mise, vložíme do nej mäso a premiešame, aby sa marináda dostala všade. Prikryjeme a necháme cez noc (alebo aspoň pár hodín) odležať v chladničke.

2. Asi pol hodinu pred samotným pečením si pripravíme špenátovú plnku. Na panvici rozpálime lyžicu olivového oleja, pridáme špenát, osolíme a premiešame. Podlejeme malým množstvom vody, prikryjeme a necháme dusiť cca 5 minút. Časť špenátu si môžme nechať ako prílohu k mäsu.

3. Namarinované pláty mäsa rozložíme na drevenú dosku, na jeden plát rozložíme plátky šunky a syra, na druhý podusený špenát, nakrájané sušené paradajky a parmezán, zrolujeme a hrubšou niťou omotáme, aby sa mäso nerozvinulo.

4. Na panvici rozpálime menšie množstvo oleja a mäso na ňom zo všetkých strán prudko opečieme.

5. Vložíme do zapekacej misy vymastenej olejom, pridáme očistenú cibuľu a strúčiky cesnaku podľa chuti, na mäsko poukladáme plátky slaninky, podlejeme 3 dcl vývaru a pečieme 80 minút pri 180°C.

6. Po upečení roládu opatrne nakrájame ostrým nožom a podávame. Ako príloha sa výborne hodí ryža alebo naša veľkonočná plnka (pozri: veľkonočná plnka) A aby ste nezabudli na to najdôležitejšie – na sviečky a pohár červeného vína 🙂 Dobrú chuť!

masova-rolada

masova-rolada2

masova-rolada3

masova-rolada4

masova-rolada5

masova-rolada6

masova-rolada7

masova-rolada8

masova-rolada9

masova-rolada10

masova-rolada11

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

0
0

Vyjadri svoj názor

Google+ Linkedin

Written By :

"Rozdávaj úsmev, niet človeka, čo by na neho nebol odkázaný..." :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

*

*