Pečený pstruh so zeleninovým šalátom

Pečený pstruh so zeleninovým šalátom

Čo tak dodať telu po dlhej zime trochu omega-3 mastných kyselín, vitamínu B a D? S dnešným tipom na chutný obed sa vám  to určite podarí 🙂

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Pečený pstruh so zeleninovým šalátom

Počet porcií: 1-2
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:
1 ks pstruha dúhového
1 PL masla
2 plátky citróna
korenie na ryby
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 strúčik cesnaku

Zeleninový šalát:
1/2 menšieho ľadového šalátu
1 paradajka (v recepte použité  4 väčšie cherry paradajky)
1/2 zelenej papriky
4 PL sterilizovanej kukurice
soľ
pár kvapiek citrónu
1 PL olivového oleja
sušená bazalka, petržlenová vňať

Postup:

1. Pstruha dôkladne osušíme zvnútra i zvonku, vnútro osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a korením na ryby. Naplníme maslom a jedným plátkom citróna.

2. Zvonku polejeme olivovým olejom a takisto ochutíme soľou, čiernym korením a korením na ryby. Necháme chvíľu postáť.

3. Medzitým si pripravíme šalát. Ľadový šalát, paradajky a papriku nakrájame na menšie kúsky, preložíme do misy,pridáme kukuricu, podľa chuti osolíme a pridáme pár kvapiek citrónu. Poprášime bazalkou a petržlenovou vňaťou a pridáme lyžicu olivového oleja. Dôkladne premiešame.

4. Na panvici si rozpálime olivový olej (5-6 PL) a pstruha na ňom z každej strany opečieme. Po cca 20-tich minútach, kedy pri otáčaní cítime, že sa nám začína rybka rozpadať, ju preložíme na tanier. Na záver môžeme na oleji, v ktorom sa ryba piekla, narýchlo (30 sekúnd) opiecť z každej strany plátok citróna a plátky cesnaku, ktorými pstruha na tanieri ozdobíme. Podávame so šalátom. Dobrú chuť!

1

2

3

4

5

6

7

8

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

0
0
Google+ Linkedin

Written By :

Magazín, ktorý tvoríme spolu