fbpx
Jednoduchý domáci chleba bez miešania pre začiatočníkov

Jednoduchý domáci chleba bez miešania pre začiatočníkov

Aj vy si pamätáte na úžasnú chuť chlebíka, ktorý piekla vaša stará mama? Máme pre vás skvelú správu už nemusíte len spomínať. Môžete si túto dobrôtku ihneď pripraviť. Recept je tak jednoduchý, že to zvládnete ľavou zadnou a to aj bez mixéra.

 

Ingrediencie

3 hrnčeky hladkej múky T650/ ale môžete použiť aj špaldovú

1 kávová lyžica sušeného droždia

2 kávové lyžice soli

1,5 hrnčeka vody

Môžete pridať aj ľanové alebo slnečnicové semienka

1 hrnček = 250 ml

Postup prípravy

  1. Múku a sušené droždie spolu zamiešame.
  2. Potom pridáme vodu, soľ a semienka. Všetko dobre premiešame. Mixérom alebo ručne.

 

3.Misku zakryjeme a necháme v izbovej teplote cesto kysnúť cca 8 hodín. Minimálne 6 a maximálne 12. Kysnutie je dôležité, aby boli oká v ceste väčšie.

4.Keď cesto vykysne, rozohrejeme rúru aj s pekáčom a pokrievkou na 250 stupňov. (Pekáč nemusíme ničím natierať ani použiť papier na pečenie).

5.Cesto preložíme do horúceho pekáča, zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodneej časti rúry na 30 minút piecť.

6.Po 30 min dáme pokrievku bokom a pečieme ďalších 20 minút na 230 stupňov. Takto sa prepečie kôrka chleba krásne do zlatista.

7.Chlieb necháme vychladnúť na mriežke.

Google+ Linkedin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

*

*