Jednoduchý a rýchly recept na Crème Brûlée

Jednoduchý a rýchly recept na Crème Brûlée

Ku káve alebo aj na oslavu. Studený puding ochutený pravou vanilkou, toto je obľúbený recept na crème brûlée. K brilantne krémovému pudingu sa dá dostať iba popraskaním cez chrumkavý karamelizovaný cukrový vrch. Skvelá správa je, že pre najlepší zážitok z crème brûlée nemusíte večerať v luxusnej reštaurácii. Málokto si uvedomuje, aké ľahké je vyrobiť si ho doma a za pár eur.Päť jednoduchých ingrediencií – smotana, vanilka, soľ, vajcia a cukor – tvorí mimoriadne bohatý a elegantný dezert.

Suroviny:

5 veľkých vaječných žĺtkov

3 šálky (720 ml) hustej smotany alebo hustej smotany na šľahanie

60g kryštálového cukru

3 šálky (400 ml)

1/4 lyžičky soli

1 a 1/2 čajovej lyžičky čistého vanilkového extraktu alebo vanilkový struk

 

Postup:

  • Predhrejte rúru na 160 °C
  • Vaječné žĺtky a 1/2 šálky (100 g) kryštálového cukru dobre vyšľaháme v kuchynskom robote. Odložíme bokom.
  • Privedieme do varu hrniec s vodou, ktorý potom nalejeme na plech na pečenie vo vodnom kúpeli.
  • Smotanu s vanilkou ohrejeme. Pozor! Nesmie vrieť. Smotanu primiešame do žĺtkov.
  • Zmes nalejeme do misiek a poukladajte na plech plechu. Do plechu nalejeme horúcu vodu tak, aby boli misky čo najviac ponorené vo vode.
  • Plech vložíme do rúry a pečieme 35 – 40 minút.
  • Po upečení necháme misky vychladnúť pri izbovej teplote a potom na pár hodín vložíme do chladničky
  • Pred podávaním posypeme povrch crème brûlée cukrom a flambovacou pištoľou skaramelizujeme a podávame.

 

Tipy na úspech Crème Brûlée

Najlepší pomer:  Smotana na šľahanie a vaječné žĺtky sú kľúčovými ingredienciami v crème brûlée. Najlepší pomer je 5 vaječných žĺtkov s 3 šálkami hustej smotany. To vytvára krémové a svieže crème brûlée. Odložte zvyšky vaječných bielkov a pridajte ich do omeliet a miešaných vajec na raňajky.

Mám to precediť? Precedenie pudingu pred varením je voliteľné. Ak si všimnete, že puding je hustý s hrudkami, určite ho pred pečením preceďte pomocou sitka.

Poleva: Pokryjeme celý povrch tenkou vrstvou kryštálového cukru. Žiadny odkrytý krémeš. Pri zahrievaní sa vychladnutý puding trocha zrazí.

 

Zdroj:https://sallysbakingaddiction.com/creme-brulee/
Avatar

Autor:

Magazín, ktorý tvoríme spolu