5 nebezpečných chýb, ktorých sa dopúšťate v kuchyni

5 nebezpečných chýb, ktorých sa dopúšťate v kuchyni

Ak si myslíte, že jedlom sa môžete otráviť len v reštaurácii, ste na omyle. Otravu jedla si môžete zapríčiniť aj vlastným pričinením. V lete sa risk otravy jedla zvyšuje. Ponúkame vám 5 najčastejších chýb, na ktoré by ste si mali dať veľký pozor, pretože v budúcnosti by vám mohli spôsobiť zdravotné problémy.

1. Umývate si ruky len predtým ako začnete variť

Toto je prvý dôležitý krok, na ktorom ešte musíte zapracovať. Ruky by ste si mali umývať aj počas varenia, vždy potom ako chytíte do ruky iný produkt. Napr. ak chcete zobrať do ruky zeleninu hneď potom, čo ste sa dotýkali mäsa, mali by ste si umyť ruky. Mali by ste byť obzvlášť opatrný pri používaní mäsa a rôznych druhov zeleniny. Umývanie rúk len s vodou nestačí, pretože to neodstráni baktérie. Ruky si vždy umývajte s teplou vodou a mydlom.

2. Umyjete ovocie a zeleninu a potom ju dáte do chladničky

Po umytí ovocia a zeleniny vždy zostane na povrchu trochu vody, čo spôsobuje ideálne podmienky pre množenie baktérii. Ovocie a zeleninu umývajte len v prípade, že sa ich chystáte jesť okamžite po umytí. Buďte veľmi opatrní pri kapuste a hlávkovom šaláte, pretože na povrchu sa nachádza veľa pesticídov. Dôkladne ich umyte teplou vodou.

3. Olúpané ovocie a zeleninu už neumývate

U mnoho ľudí býva bežné, že ovocie, ktoré olúpu už neumyjú. Avšak aj napr. banány by sa mali umývať. Prečo? Pretože keď  ich krájame, tak môžeme preniesť baktérie z povrchu na samotný banán. Mali by ste oplachovať každé ovocie a zeleninu bez ohľadu nato, že je olúpané. Vždy dbajte nato, aby ste jahody, paradajky a papriku umyli predtým, ako ju nakrájate.

Warning-Food-Poisoning-Is-Lurking-In-Your-Kitchen-5-Dangerous-Mistakes-Everyone-Makes

Pokračovanie na ďalšej strane

0
0

Vyjadri svoj názor

Pages ( 1 of 2 ): 1 2Next »
Google+ Linkedin

Written By :

"Rozdávaj úsmev, niet človeka, čo by na neho nebol odkázaný..." :)