Reklama/advertisment

Milé gazdinky prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou.

Reklama/advertisment

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Reklama/advertisment

Zapekané zemiaky s mäsom a kyslou kapustou

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 75 minút

Ingrediencie:
1 kg kyslej kapusty
400g údeného mäsa
1 kg zemiakov
soľ
mletá červená paprika
mleté čierne korenie

Postup:

1. Kapustu premyjeme pod tečúcou vodou, zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny a údené mäso nakrájame na kocky.

2. Mäso zmiešame spolu so zemiakmi vo väčšej miske, pridáme olej, lyžičku červenej papriky, trochu čierneho korenia a tiež soľ podľa chuti. Keďže je údenina  slaná, solíme opatrne. Všetko spolu dobre premiešame.

3. Kapustu takisto osolíme a ochutíme červenou paprikou a pridáme trochu oleja. Premiešame.

4. Na vymastený plech uložíme na jednu polovicu kapustu a na druhú zemiaky zmiešané s mäsom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C.

5. Po 40 minútach alobal odstránime a dopečieme ešte 10-15 minút.

TIP: Údené mäso je tiež možné nahradiť kuracími stehienkami. V tom prípade mäso nezmiešame so zemiakmi,ale podľa chuti okoreníme a naukladáme na vrstvu zemiakov a kapusty.

2

3

5

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.