Reklama/advertisment

Kuracie mäso je surovina nenáročná na prípravu. Dnes sme sa preto rozhodli ukuchtiť niečo fajnové, rýchle a ľahké.

Reklama/advertisment

Zapekané kuracie prsia v smotanovo-syrovej omáčke

Čas prípravy: 75 minút
Počet porcií: 4

Reklama/advertisment

Ingrediencie:
4 ks kuracích pŕs
200 ml šľahačkovej smotany
200 ml smotany na varenie
120 g syra Niva
1 PL paradajkového pretlaku
1/2 čl muškátového orieška
1/2 čl soli
1/2 čl čierneho mletého korenia
1/2 čl karí korenia
1 čl vegety
100 ml vývaru
1 strúčik cesnaku

Reklama/advertisment

Postup:
1. Vo väčšej mise zmiešame obe smotany, pridáme nakrájanú nivu, soľ, vegetu, čierne korenie, karí, muškátový oriešok, pretlačený cesnak, lyžicu pretlaku a vývar. Poriadne premiešame.

2. Kuracie prsia umyjeme a prerežeme na menšie kúsky. Uložíme ich do zapekacej misy a prelejeme smotanovou zmesou. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme 1 hodinu.

3. Podávame s ryžou, hranolkami a zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!

kuracie-prsia1

kuracie-prsia2

kuracie-prsia3

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.