Reklama/advertisment

Milé gazdinky prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Domácu pizzu.

Reklama/advertisment

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Reklama/advertisment

Výborná domáca pizza

Počet porcií: 4 (dva veľké plechy)
Čas prípravy: 75 minút

Reklama/advertisment

Ingrediencie:
450 g hladkej múky
3 PL oleja
1 čl soli
kvások: 1 kocka droždia, 3 dcl vody, 1 čl kryštalového cukru
paradajkový pretlak
oregano
rôzne obľúbené suroviny na obloženie

Postup:

1. Najprv si pripravíme kvások. V teplej vode rozmiešame droždie, cukor a necháme na na teplom mieste vzísť.

2. Medzitým si do misy preosejeme múku, pridáme soľ, olej a nakoniec kvások.

3. Dôkladne premiesime, aby sme získali hladké, vláčne cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy.

4. Misu prikryjeme čistou utierkou a dáme do tepla na pol hodinu podkysnúť.

5. Jemne vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a na pomúčenej doske obe časti rozvaľkáme na veľkosti plechu. Obe cestá uložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom a obložíme ľubovoľnými obľúbenými surovinami (šunkou, kukuricou, šampiňónmi, paradajkami, slaninkou, klobáskou, vajíčkom, syrom…).

6. Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 180°C cca 20 minút.

1

2

3

4

5

6

7

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.