Reklama/advertisment

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obedu alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Špagety trochu inak.

Reklama/advertisment

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Reklama/advertisment

Špagety trochu inak

Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie:
100g špagiet (v surovom stave)
2 paradajky
4 ks hlavičiek šampiňónov
1/2 červenej papriky
1/2 mozzarely
40g zelených olív bez kôstky
olivový olej
soľ
bazalka
1 strúčik cesnaku
strúhaný tvrdý syr na ozdobenie

Postup:
1. Špagety si uvaríme v osolenej vode, scedíme, preložíme do misy a pokvapkáme olivovým olejom, aby sa nelepili.

2. Za ten čas si pripravíme ostatné suroviny. Šampiňóny olúpeme a nakrájame, papriku a olivy si tiež nakrájame na menšie kúsky. Paradajky zvrchu trochu narežeme a na 2 minúty ich ponoríme do vriacej vody. Keď sa šupka uvoľní, olúpeme ich a takisto nakrájame na malé kúsky.

3. Na panvici opražíme kúsky paradajok na olivovom oleji, pridáme tiež ostatné nakrájané suroviny, pretlačený cesnak, soľ a premiešame. Podlejeme 200 ml vody, prikryjeme a dusíme 15-20 minút, pokiaľ sa voda z polovice neodparí a zmes nebude hustejšia.

4. Keď máme zmes hotovú, pridáme do panvice uvarené špagety, dôkladne premiešame a podávame. Na tanieri ešte ozdobíme nakrájanou mozzarelou a strúhaným syrom.

TIP: Do zmesi môžte na začiatku dusenia pridať aj iné suroviny podľa vlastnej fantázie – kukuricu, sušené paradajky alebo nakrájanú šunku… je to len na vás a vašej chuti  🙂

1

2

3

4

5

spagety-trochu-inak

Zdroj: Redakcia klocher.sk