Reklama/advertisment

A máme tu pre vás ďalší chutný tip na popoludňajší dezert. Najlepšie na ňom je to, že si ho môžete pripraviť na rôzne spôsoby, pridať ovocie, tvaroh alebo zmeniť príchuť želatíny. Je len na vás, akú chuť si zvolíte. My vám prinášame základný (no napriek tomu výborný) recept- smotanový zákusok s pomarančovou želatínou.

Reklama/advertisment

Želatínový zákusok

Čas prípravy: 1 hod. + čas na chladenie
Počet porcií: 12

Reklama/advertisment

Ingrediencie:

Reklama/advertisment

Cesto:
4 vajcia
200 g kryštalového cukru
1 dcl vlažnej vody
1 dcl oleja
1/2 vanilínového cukru
200 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva

Plnka:
250 ml šľahačkovej smotany
1 vanilínový cukor
2 husté kyslé smotany
2 PL práškového cukru

Želatína:
1L pomarančového džúsu (aj z prášku)
2 Zlaté klasy
2 PL kryšt. cukru

Postup:
Cesto:
Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 175°C cca 20 minút.

Plnka:
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, pridáme kyslé smotany, každú vopred vymiešanú s lyžicou práškového cukru. Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a dáme na hodinu do chladničky.

Želatína:
V troche pomarančového džúsu rozmiešame Zlaté klasy s cukrom. Zvyšný džús dáme v hrnci zovrieť, pridáme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme ovocný puding.

Takmer vychladenú želatínu vylejeme na smotanovú plnku a dáme opäť do chladničky stuhnúť. Krájame mokrým nožom. Dobrú chuť 🙂

1 2 3 4 5 6 7 8

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.