Spravte si sladké leto

Reklama/advertisment

Autorka týchto fantastických receptov, Pat, chce poukázať na to, že aj vegetariánske a vegánske jedlá sú chutné a výborne vyzerajú. Jednoduché a inšpirujúce recepty na sladké, slané, hlavné jedlá i polievky z dostupných surovín, ktoré neobsahujú vajcia prezentuje na svojom blogu a posúva ich k ľuďom. My sme pre vás vybrali recept na chutné datlovo-orechové brownies, ktoré dokáže upiecť naozaj každý. Nech sa páči, tu je recept 🙂

Reklama/advertisment

brownies

Reklama/advertisment

Suroviny

Cesto
2 a 1/2 hrnčeka datlí
1 a 1/2 hrnčeka vlašských orechov
1 hrnček mandlí
3/4 hrnčeka kakaa

Poleva
1 hrnček kakaa
3/4 hrnčeka agávového sirupu / medu / javorového sirupu
1 – 2 PL kokosového oleja

+ vlašské orechy na posypanie

Postup

1. Vlašské orechy a mandle zomelte najemno, môžete nechať aj väčšie kúsky orechov.

2. Datle zalejte horúcou vodou, chvíľu nechajte postáť, vodu zlejte a ďatle rozmixujte. Môžete ich tiež zomlieť na mlynčeku.

3. K ďatliam pridajte orechy, kakao a vypracujte cesto.

4. Menší plech vyložte papierom na pečenie a cesto natlačte dnu.

5. Poleva: roztopte kokosový olej, pridajte kakao a agávový sirup. Môžete použiť aj med  alebo javorový sirup. Sladkosť polevy môžete podľa chuti upraviť pridaním kakaa alebo  sirupu. Konzistencia má byť skôr krémová.

6. Polevu navrstvite na cesto, posypte vlašskými orechmi a dajte do chladu.

7. Podávajte nakrájané na menšie kúsky, tento koláč je totiž veľmi sýty 🙂

Zdroj: patincatsomekitchen.com  facebook.com