Reklama/advertisment

Niektoré jedlá vymizli z nášho jedálnička kvôli jednotvárnosti. No niekedy stačí urobiť v recepte malú zmenu, na ktorú naše chuťové poháriky nie sú zvyknuté a jedlo dostane nový „šmrnc“.

Reklama/advertisment

S naším tipom na dnešný obed sa určite zavďačíte nielen svojim chuťovým bunkám, ale aj celej rodine 🙂  Dobrú chuť!

Reklama/advertisment

Segedínsky guláš zo sladkej kapusty

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 70 minút

Ingrediencie:
700 g hlávkovej kapusty
500 g bravčového mäsa
1 šľahačková smotana
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 čl mletej červenej papriky
1/2 čl mletého čierneho korenia
1 čl vegety
soľ
3 PL hladkej múky
voda
ocot

Postup:
1. Pomocou krájača si natenko nakrájame kapustu. Vložíme ju do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme 4 PL octu a 2 čl soli, trochu drvenej rasce a povaríme 20 minút, potom precedíme a necháme odkvapkať.

2. Mäso nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj cibuľu, roztlačíme a nadrobno nakrájame aj cesnak.

3. Cibuľu popražíme na oleji dozlatista, pridáme cesnak, ešte chvíľu orestujeme a pridáme mäso. Premiešame, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, 1 čl soli a vegetu a popražíme, kým sa nám mäso nezacelí. Následne podlejeme vodou (cca 200 ml), prikryjeme a necháme dusiť 30 minút.

4. Po 30-tich minútach pridáme k mäsu scedenú kapustu, podlejeme pol litrom vody, premiešame a necháme spolu dusiť ešte 20 minút.

5. Na záver rozmiešame šľahačkovú smotanu s 1 dcl vody a 3 PL múky a vlejeme do guľášu. Premiešame, kým sa guľáš nezahustí. Pridáme 2 PL octu na dochutenie a ak je to potrebné podľa chuti dosolíme.

6. Podávame s knedľou.

segedinsky-gulas-1

segedinsky-gulas-2

segedinsky-gulas-3

segedinsky-gulas-4

segedinsky-gulas-5

segedinsky-gulas-6

segedinsky-gulas-7

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.