Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Segedínsky guláš zo sladkej kapusty – zmena, ktorá stojí za to!

Niektoré jedlá vymizli z nášho jedálnička kvôli jednotvárnosti. No niekedy stačí urobiť v recepte malú zmenu, na ktorú naše chuťové poháriky nie sú zvyknuté a jedlo dostane nový „šmrnc“.

Skúste recept z našej kuchyne. S naším tipom na segedínsky guláš zo sladkej kapusty sa určite zavďačíte nielen svojim chuťovým bunkám, ale poďakuje sa vám aj celá vaša rodina. Tu je recept!

Segedínsky guláš zo sladkej kapusty

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 70 minút

Ingrediencie:

700 g hlávkovej kapusty
500 g bravčového mäsa
1 šľahačková smotana
1 veľká cibuľa
2 väčšie strúčiky cesnaku
2 ČL mletej červenej papriky
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL vegety
soľ
3 PL hladkej múky na zahustenie
voda
ocot na dochutenie

Ingrediencie
Ingrediencie

Postup:

1. Ručne alebo pomocou krájača si natenko nakrájame kapustu. Vložíme ju do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, pridáme 4 PL octu a 2 ČL soli, trochu drvenej rasce a povaríme 20 minút, potom precedíme a necháme odkvapkať.

2. Mäso si nakrájame na primerane veľké kocky. Takisto si nakrájame aj cibuľu, roztlačíme, ale aj nadrobno nakrájame cesnak.

3. Cibuľu popražíme na oleji dozlatista, pridáme cesnak, ešte chvíľu orestujeme a pridáme mäso. Premiešame, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie, 1 ČL soli a vegetu a popražíme, kým sa nám mäso nezacelí. Následne podlejeme vodou (cca 200 ml), prikryjeme a necháme dusiť 30 minút.

4. Po 30-tich minútach pridáme k mäsu scedenú kapustu, podlejeme pol litrom vody, premiešame a necháme spolu dusiť ešte 20 minút.

5. Na záver varenia pridáme do takmer hotového segedínu rozmiešanú šľahačkovú smotanu s 1 dcl vody a 3 PL hladkej múky a vlejeme do gulášu. Miešame, až kým sa nám náš guláš nezahustí. Pridáme 2 PL octu na dochutenie a ak je to potrebné, podľa chuti si ho dosolíme.

6. Tento jednoduchý a veľmi chutný segedínsky guláš podávame s parenou knedľou alebo s chlebíkom.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Ak by ste predsa len mali chuť na našu nestarnúcu a stále obľúbenú klasiku, inšpirujte sa naším receptom na klasický segedínsky guláš.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií