Reklama/advertisment

Uvarte si kávu, vezmite dobrú knihu, vyložte si nohy a relaxujte. A o dve hodiny budete mať uvarený, teda pardon-napečený obed pre celú rodinu 🙂

Reklama/advertisment

Pečený guľáš

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 140 minút

Reklama/advertisment

Ingrediencie:
1 kg bravčového stehna
3 paradajky
2 papriky
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 PL vegety
4 PL Solamylu
3 ČL mletej červenej papriky
3 ČL guľášového korenia
1 ČL soli
1 L vody

Postup:
1. Mäso nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj paradajky, papriky, cibuľu a cesnak. Pridáme ostatné suroviny a premiešame.

2. Dno zapekacej misy potrieme olejom alebo masťou a vložíme pripravenú zmes. Zalejeme vodou a opäť premiešame.

3. Misu prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220°C. Pečieme dve hodiny. Počas tej doby guľáš nemiešame, nepodlievame, ani neodkrývame alobal.

4. Ako príloha sa najviac hodí knedľa alebo cestoviny. Dobrú chuť.

TIP: Kto má rád pikantné, môže pred pečením pridať do zmesi trochu čili.

peceny-gulas-1

peceny-gulas-2

peceny-gulas-3

peceny-gulas-4

peceny-gulas-5

peceny-gulas-6

peceny-gulas-7

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.