Reklama/advertisment

Prinášame vám recept na jednoduchú a hlavne chutnú bublaninu. Svoj doterajší recept zaručene vyhodíte do koša.

Reklama/advertisment

Nadýchaná, šťavnatá a rýchla bublanina

Suroviny:
3x 3dcl hrnčeky hladkej múky
2x 3dcl hrnčeky kr.cukru – ja používam trstinový
1x 3dcl hrnček  perlivej minerálnej vody
1/2 x 3dcl hrnčeka roztopeného tuku (olej, maslo)
5x vajíčko – najlepšie domáce 🙂
2x vanilkový cukor
1x prášok do pečiva
– ovocie (ja používam mix toho, čo nájdem doma, nebojte sa ho dať veľa)
– kúsky nalamanej čokolády

Reklama/advertisment

Postup:

1. Zmiešame všetky sypké suroviny to znamená – muka, kryštálový cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor.

2. Pridáme minerálnu vodu, roztopený tuk a vajíčka. (Aj keď to vyzerá to zvláštne, nevadí, bude to chutiť úžasne)

3. Prichádza na rad fáza č.3. Všetko spoločne rozmiešame.

4. Máme domiešane.

5. Vymastíme plech a zapneme rúru na 180C. 🙂

6. Pripravenú zmes vylejeme na vymastený plech, pridáme ovocie (ako som spomínal, nebojte sa ho pridať viac, koláčik vyrastie do výšky) a kúsky čokolády. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 40 min.

7. Vyberieme z rúry a môžeme degustovať 🙂

bublanina1

bublanina2

bublanina3

bublanina4

bublanina5

bublanina6

bublanina7