Reklama/advertisment

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obedu alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Pečené pirohy s kyslou kapustou.

Reklama/advertisment

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Reklama/advertisment

Pečené pirohy s kyslou kapustou

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 1 hodina

Reklama/advertisment

Ingrediencie:
500g polohrubej múky
400ml bieleho jogurtu
1 ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny
Náplň:
1 kg balenie kyslej kapusty
1/2 ČL soli
kmín

Postup:
1. Kapustu vložíme do sita, premyjeme a necháme odkvapkať. Na panvici rozpálime 4 PL oleja, pridáme kapustu, soľ a trochu celého kmínu a popražíme cca 20 minút za občasného miešania do mäkka.

2. Medzitým si pripravíme cesto. Múku zmiešame s jogurtom, soľou a sódou bikarbónou a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske približne na hrúbku pol centimetra a pokrájame na väčšie štvorce.

3. Na jednotlivé štvorce naukladáme kopčeky kyslej kapusty a zlepujeme ich do tvaru trojuholníka.

4. Na panvici rozpálime cca pol litra oleja a pirôžky z oboch strán vypražíme do zlatista. Ukladáme do misy vyloženej papierovou utierkou, aby do nej stiekol prebytočný olej, necháme vychladnúť a podávame.

1

2

3

4

5

6

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.