Reklama/advertisment

Tieto rohlíčky sú pre všetkých, ktorí radi maškrtia, no napriek tomu chcú odolávať sladkému… veď leto sa blíži a treba chudnúť do plaviek 🙂 A čo tak vyskúšať aj nejakú inú variantu, trebárs brokolicovo-syrovú, šampiňónovú… fantázii sa medze nekladú 😉

Reklama/advertisment

Kysnuté rožteky plnené šunkou a syrom

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 90 minút

Reklama/advertisment

Kysnuté rožteky plnené šunkou a syrom:
500 g polohrubej múky
50 g masla
2 vajcia
300 ml mlieka
1 kocka droždia
1 čl cukru
1 čl soli
300 g plátkovej šunky
300 g tehly (eidam, gouda)

Postup:
1. Z teplého mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme vzísť na teplom mieste.

2. K múke pridáme maslo, jedno vajce, soľ, vykysnutý kvások a dôkladne vymiešame na hladké cesto, ktoré sa nám bude odlepovať od stien nádoby.

3. Misu s cestom prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.

4. Vykysnuté cesto preložíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra.

5. Rozvaľkaný plát cesta nakrájame na väčšie štvorčeky a na každý uložíme plátok šunky a kúsok syra. Zrolujeme do tvaru rožteka tak, aby bola plnka dobre uzatvorená a pri pečení syr nevytiekol.

6. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, prípadne posypeme strúhaným syrom a necháme ešte pár minút postáť.

7. Vložíme do rúry vyhriatej na 175°C a pečieme cca 20-25 minút, kým nám rohlíčky nechytia zlatohnedú farbu. Dobrú chuť!

roztek1

roztek2

roztek3

roztek4

roztek5

roztek6

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.