Reklama/advertisment

Niektorí sa tešia zo zberu húb, iní si na nich pochutnávajú v najrôznejších obmenách. Hubárčenie patrí doslova medzi naše najväčšie národné koníčky. Kuchárka Adie Srbová, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam TV v relácii Sladká Adie, pripravila špeciálne pre hubárov jesenný recept, na ktorý nedá dopustiť.

Reklama/advertisment

Hubové soté

Ingrediencie:

2 hrste nahrubo nakrájaných lesných húb
1 najemno nakrájaná šalotka
1 lyžica vínneho octu
hrsť nasekaných čerstvých bylín
olivový olej
maslo vo veľkosti orieška
soľ
korenie

Reklama/advertisment

Postup:

1. Na rozpálenú panvicu nalejte dve lyžice olivového oleja a pridajte najemno nakrájanú šalotku. Nechajte speniť a pridajte nahrubo nakrájané huby. Tie orestujte, zbytočne nemiešajte, aby neboli príliš kašovité

2. Pridajte lyžicu vínneho octu, soľ, korenie a ďalej restujte. Stiahnete z plameňa a pridajte maslo a bylinky. Ihneď podávajte.

_dsc2663

_dsc2609

_dsc2618

_dsc2639

_dsc2641