Reklama/advertisment

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obedu sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Hlivová polievka.

Reklama/advertisment

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Reklama/advertisment

Hlivová polievka

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 40 minút

Ingrediencie:
300g hlivy ustricovej
1 petržlen
1 mrkva (v tomto recepte použité baby mrkvičky)
1/2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 ČL vegety
1 ČL soli
mleté čierne korenie
1 ČL hladkej múky
1 ČL mletej červenej papriky
1 PL masla
petržlenová vňať
uvarená drobná cestovina

Postup:
1. Hlivu opláchneme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do 2l vriacej vody.

2. Pridáme na kocky nakrájaný petržlen a mrkvu, soľ, vegetu, trochu čierneho korenia, prelisovaný cesnak a povaríme 20 minút.

3. Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme na masle do zlatista, pridáme lyžičku hladkej múky a urobíme zápražku. Nakoniec pridáme červenú papriku a hneď odstavíme. Premiešame a vylejeme do polievky.

4. Povaríme ešte 5 minút. Na tanieri si do polievky pridáme uvarenú drobnú cestovinu (fliačky, mušličky, mrveničku) a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

1

2

3

4

5

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.