Reklama/advertisment

Na jeseň má každý labužník aspoň jeden zo svojich osvedčených receptov s jahňacím mäsom. Jahňacina, spolu so zverinou, totiž na jeseň tvoria neodmysliteľnú súčasť jedálničkov. Dodávajú energiu, zasýtia a nadchnú chuťové bunky. O recept na typickú jesennú pochúťku sa s vami podelí kuchárka Adie Srbová, ktorú môžete pravidelne sledovať na Mňam TV v relácii Sladká Adie.

Reklama/advertisment

Flambované jahňacie kotlety s hráškovým pyré a šalátom z pečených kapií

Tip:

Jahňacina:

Reklama/advertisment
  • môžete ju jesť počas diéty
  • je výborným zdrojom bielkovín pre športovcov
  • vhodná je pre novorodencov aj pre malé deti

Ingrediencie:

1 kg jahňacích kotliet – hrebienok
2 hrste čerstvých byliniek (rozmarín, petržlen, pažítka)
80 g masla
1 dl brandy
hrsť pistácií
400 g mrazeného hrášku
4 červené kapie
2 lyžice slnečnicových semienok
1 lyžica nakladaných kapary
šťava z polky citróna
olivový olej
soľ
korenie

Postup:

Hráškové pyré

Do osolenej vriacej vody nasypte hrášok a blanšírujte asi 5 minút.

Hneď ho preceďte, a aby neprišiel o svoju krásne zelenú farbu, vložte ho na chvíľu do ľadovej vody.

Rozmixujte tyčovým mixérom. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

Pečené kapie

Kapie očistite a rozpoľte. Pri vysokej teplote ich opekajte šupkou dole až do čierna.

Preložte do misy a zakryte potravinárskou fóliou. Po chvíli čiernu šupku jednoducho zlúpnete.

Nakrájajte na dlhšie plátky alebo rezančeky. Nasucho opražte slnečnicové semienka, pridajte ku kapiám spolu s kapary a všetko premiešajte. Nakoniec ochuťte soľou, korením a kvapkou olivového oleja.

Flambované jahňacie kotlety

Pracujte s hrebienkami v celku, tuk neorezávajte, mäso osoľte.

Rozpáľte panvicu, pokvapkajte olejom a sprudka hrebienka opekajte zo všetkých strán. Nakoniec podlejte brandy a zapáľte. Alkohol nechajte vyprchať, stiahnite plameň a pridajte maslo. Vznikne tak omáčka z výpeku, brandy a masla.

Hrebienka nechajte odpočívať, aby nestratili šťavu. Vedľa nasekajte pistácie, bylinky a vložte do misky. V tejto zmesi potom hrebienka obaľte a môžete krájať na jednotlivé kotlety.

Podávajte na hráškovom pyré so šalátom z kapie.

_dsc2360

_dsc2413

_dsc2417

_dsc2418

_dsc2681

_dsc2428

_dsc2436

_dsc2444

_dsc2466

_dsc2516

_dsc2519

_dsc2522