Reklama/advertisment

Veci, s ktorými sa stretávame denne, môžu v sebe skrývať často tajomstvá, o ktorých vie málo ľudí. Tu je niekoľko zaujímavých, prekvapujúcich a naozaj podivných vecí o jedle.

Reklama/advertisment

Banány – Môže to znieť šialene, ale komáre priťahujú ľudia, ktorí jedli nedávno banán. Môžeme sa len dohadovať, prečo to tak vlastne je.

Reklama/advertisment

Čili papričky – Farba čili papričiek v skutočnosti nemá vplyv na chuť. Mali by sme si skôr dávať pozor na ich veľkosť. Čím menšie, tým štipľavejšie budú.

cili papricka

Gravitácia – Gravitácia má veľký zmysel pre humor a robí si z nás žarty, keď sa chceme napiť. Ako sa s tým vysporiadať? Nuž, tu sa riešenie nejaví.

Balená voda – V každej z fliaš je voda mierne odlišná. Nikdy nenájdeme dva zdroje vody, ktoré budú úplne rovnaké.

Avokádo – Avokádo je v skutočnosti nepredvídateľné ovocie. Ďalším faktom o avokáde je to, že by sme ním nemali nikdy kŕmiť vtáky. Aj keď by to chceli samé. Avokádo je totiž pre ne veľmi jedovaté.

avokado

Med – Med je nesmrteľný. Najstarší hrniec medu, ktorý je ešte jedlý, bol objavený v roku 1922 Howardom Carterom v hrobke egyptského  faraóna Tutanchamona. Tá bola otestovaná  biológmi a zistilo sa, že je vhodná na konzumáciu.

Potravinárske farbivo – Farba v potravinách spôsobuje u detí hyperaktivitu, špeciálne ak ide o červené alebo žlté farbivo.

Camembert – Camembert by sa mal jesť čo najbližšie k dátumu spotreby, ale nikdy nie po ňom.

camember

Káva – Kávové zrná nie sú v skutočnosti fazule, ale sú to bobule. Presnejší názov pre ne je bobule kávovníka.

Čaj – Nikdy by sme nemali piť čaj, ktorý nie je čerstvo uvarený. Japonci majú porekadlo: „Dúšok včerajšieho čaju je horší ako had.“ Studený čaj dráždi steny žalúdka tak veľmi, že Číňania ho považujú za rovnako zlý ako jed.

Vajcia – Ak vystúpi vajce hore na povrch, ak je umiestnené vo vode, už nebude dlho jedlé (je staré).  To sa deje preto, že vo vnútri vajca sa hromadia plyny. Ak je vajce staršie, vypláva hore na povrch.

vajce

Kyslá kapusta – Kyslá kapusta dohliada na našu figúru. Jej kyslosť pomáha pri  účinnom spaľovaní tukov  a pomáha zase schudnúť.

Čokoláda – Ak budeme jesť kúsok horkej čokolády (s vyšším obsahom kakaa) zvýši sa naša krv glukózou. Dokonca, aj keď sme veľmi hladní, zabráni nám to jesť príliš veľa, nasýti nás to, ale neprejeme sa.

Najväčším tajomstvom jedla je, že jedlo chutí vždy najlepšie večer. Každé jedlo a vždy.

Zdroj: brightside.me