Reklama/advertisment

Veľkonočné sviatky sú už síce za nami, no my máme zase chuť na niečo sladké… Upečte si spolu s nami tento výborný punčový zákusok. Možno vyzerá zložito, no jeho príprava je jednoduchá, zaručene sa vám podarí a bude vyzerať ako z cukrárne 🙂

Reklama/advertisment

Punčový zákusok

Počet porcií: veľa 🙂
Čas prípravy: 90 minút

Reklama/advertisment

Ingrediencie:
1. piškótové cesto:
6 žĺtkov
sneh zo šiestich bielkov
300 g kryštálového cukru
1,5 dcl vlažnej vody
1,5 dcl oleja
1 vanilínový cukor
300 g hladkej múky
3/4 balenia prášku do pečiva

2. piškótové cesto:
4 žĺtky
sneh zo štyroch  žĺtkov
200 g kryštálového cukru
1 dcl vlažnej vody
1 dcl oleja
1/2 vanilínového cukru
200 g hladkej múky
1/4 bal. prášku do pečiva
červené potravinárske farbivo

Sirup:
3 dcl vlažnej vody
300 g kryštálového cukru
25 ml rumu
2 PL punčovej esencie
1,5 dcl červeného ovocného sirupu

Poleva:
300 g práškového cukru
šťava z jedného citróna
tenší plátok masla
1 bielok
červené potravinárske farbivo

Postup:
Cesto 1:
Žĺtka vymiešame s cukrom a van. cukrom do penista. Pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dva plechy a upečieme.
Cesto 2:
Postup je rovnaký ako pri prvom ceste, ale upečieme z neho iba jeden plát. Pri miešaní pridáme do cesta trochu červeného farbiva.

1. Tenšie pláty natrieme lekvárom. Na prvý tenší plát dáme hrubší ružový. Polejeme ho sirupom-opatrne, aby sirup nestekal po okrajoch. Použijeme všetok pripravený sirup.

2. Preložíme druhým tenším plátom džemovou stranou dole. Pritlačíme. Na vrch už nedávame nič, iba rovnomerne nanesieme punčovú polevu. Necháme odstáť v chladničke najlepšie do druhého dňa. Krájame mokrým nožom na menšie rezy. Dobrú chuť.

puncovy-zakusok-1

puncovy-zakusok-1b

puncovy-zakusok-2

puncovy-zakusok-3

puncovy-zakusok-4

puncovy-zakusok-5

puncovy-zakusok-6

puncovy-zakusok-7

puncovy-zakusok-8

puncovy-zakusok-9

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.