Reklama/advertisment

Milé gazdinky prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave narodeninového alebo nedeľného dezertu sa tak už nemusíte trápiť.

Reklama/advertisment

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Reklama/advertisment

Banánová čoko torta nielen pre malých

Počet porcií: 12
Čas prípravy: 2 hod.

Ingrediencie (banánový korpus): 

350g polohrubej múky
350g kryšt. cukru
200g tuku na pečenie
5 vajec
5 PL kyslej smotany
2 banány
1 bal. prášku do pečiva
1 bal. vanilínového cukru
štipka soli

Ingrediencie (čokoládový krém):

650 ml mlieka
500g masla
300g kryšt. cukru
200g horkej čokolády
2 banány
4 PL kakaa
2 bal. čokoládového pudingového prášku
——————————————————
60g horkej čokolády na čokoládové hoblinky

Postup (banánový korpus):

1. Najprv si rozpučíme banány. Pridáme k nim kyslú smotanu, vanilínový cukor a dobre premiešame.

2. V druhej väčšej mise vyšľaháme tuk na pečenie spolu s cukrom do peny. Postupne pridáme vajcia a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipkou soli a banánovou zmesou.

3. Cesto vlejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm a pečieme pri teplote 175°C asi 45-50 minút.

4. Po vychladnutí korpus dlhým nožom (najlepšie však tenkou nitkou) prerežeme na tri rovnaké pláty.

Postup (čokoládový krém):

1. Do hrnca dáme variť 500 ml mlieka. Keď zovrie, vlejeme doňho zvyšné mlieko, v ktorom si vopred rozmiešame pudingové prášky. Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.

2. Vo väčšej mise vyšľaháme zmäknuté maslo spolu s cukrom a kakaom do peny.

3. Postupne pridávame pudingovú kašu a rozpustenú čokoládu, a dôkladne vyšľaháme.

4. Pripraveným krémom potrieme prvý plát cesta, naukladáme naň kolieska banánu prikryjeme druhým plátom, postup zopakujeme a takisto potrieme aj tretí plát a boky torty krémom, banány už nedávame. Krémom nešetríme, je ho dosť na celú tortu.

Čokoládové hoblinky:

60g horkej čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli a v tenkej vrstve (1 mm) ju rozotrieme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť, najlepšie v chladničke a menším nožom alebo kuchynskou špachtličkou zoškrabeme čokoládovú vrstvu z papiera po častiach v jednom smere. Tak vytvoríme hoblinky, ktoré použijeme na ozdobenie torty. Dobrú chuť!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.