Všetky škodlivé látky prechádzajú vašou pečeňou. To je dôvod, prečo  je dôležité, aby vaša pečeň bola zdravá.

Reklama/advertisment

Starostlivosť o zdravie je najdôležitejšia vec. Ak je zdravé telo, je v ňom aj zdravý duch. Telo môžu trápiť rôzne zdravotné problémy, napr. problémy s pečeňou. Poznáte 10 potravín, ktoré udržujú zdravú pečeň?

Reklama/advertisment

Tieto potraviny pomáhajú očistiť vaše telo a udržať vašu pečeň zdravú, ak ich budete konzumovať pravidelne:

Reklama/advertisment

Cesnak

Mnohí ľudia nejedia cesnak kvôli tomu, že ho ľahko identifikovať z dychu. Či sa vám to páči, alebo nie, cesnak má v sebe veľa zdraviu prospešných látok, ktoré sú dobre aj pre vašu pečeň. Je bohatý na selén, ktorý zvyšuje účinky antioxidantov a detoxikuje vaše telo.

Cesnak obsahuje aj arginín, aminokyselinu, ktorá pomáha relaxovať vaše cievy a znižuje krvný tlak v pečeni. Okrem toho, cesnak obsahuje aj vitamín B6 a vitamín C.

Olivový olej

Extra panenský olivový olej pomáha, aby bola pečeň zdravá, ale musí sa užívať s mierou. Poskytuje lipidy, ktoré spotrebujú toxíny v tele, čím sa pečeň zúčastňuje svojej práci.

Bylinky a zelenina

Je dokázané, že zelená listová zelenina chráni pečeň, neutralizuje kovy, chemikálie a pesticídy z potravín, ktoré jete a z prostredia. Rukola, špenát a čakanka sú potrebné pre zvýšenie prietoku žlče, ktorá zbaví telo odpadových látok. Aj takýmto spôsobom si udržíte zdravú pečeň.

Červená repa, prirodzene, čistí krv, ktorá zvyšuje činnosť pečene a pomáha pri vytváraní živín. Brokolica, karfiol, ružičkový kel pomáhajú pečeni produkovať enzýmy, aby sa zbavila toxínov.

Zelený čaj

Zelený čaj je bohatý na antioxidanty, nazývané katechíny patriace do ekologickej skupiny flavonoidov. Podľa vedcov práve kvôli tomu zelený čaj ochraňuje pred rôznymi typmi rakoviny.

Grep

Grepfruity obsahujú nielen veľa vitamínu C, ale aj glutatión, ktorý je vylučovaný pečeňou. Podieľa sa na kultivácii a obnove tkanív, chemikálií a výrobe bielkovín a na obnove imunitného systému. Grepy obsahujú viac ako 70 mg glutatiónu, ktorý pomáha pečeni generovať detoxikačné enzýmy.

Pokračovanie článku nájdete na druhej strane.